Mijn oma, de moeder van mijn moeder heette Margaretha. Ik heb haar niet gekend maar ik draag haar naam. Margaretha komt waarschijnlijk van het Babylonische woord ‘mâr galliti’, dit betekent ‘dochter van de zee’. Ik ben geboren in de polder en ik voel me thuis op het strand. In 2005 schreef ik het lied ‘Zee Zout Water’, de introsong op deze website. Henk de Ligt begeleidt mij op de contrabas, hij maakte  het arrangement.

Sinds ik aan de Noord Hollandse kust woon, zwem ik dikwijls in zee. Ik hou van het spel van licht en wind, van zand en water en van de dieren die hier leven. De schoonheid van alles wat aanspoelt trekt mijn aandacht. Liggend in het zand maak ik foto’s van de grillige vormen van zeewier, van de zachtheid van een veer en van het schrijvende scherpe helmgras.

De foto’s die ik maak op het strand in Schoorl aan zee nodigden uit tot schrijven. In mei 2017 verscheen het foto- en luisteralbum: ‘Orktavie’. Acteur en schrijver Philippe Malassagne geeft in deze Franse beeldvertelling zijn stem aan wonderlijke wezens die zich laten zien in de onbeweeglijkheid van de foto’s in het zand. Met mijn dochter Rosalie maakte ik een minihoorspel voor kinderen bij een serie foto’s die ik maakte van een zandzagertje in de duinen. Zij schreef de tekst voor dit hoorspel.

Zingen zit ons in het bloed. Vanuit een klassieke zangbasis ontdekte ik het plezier om te improviseren. Ik zong in het Middeleeuws ensemble Cercamon o.l.v. wijlen Lida Dekkers en via verschillende wegen ontwikkelde ik mijn solostem.

Het werken met zanger en coach Jonathan Hart-Makwaia uit New York stimuleerde mij om eigen songs te maken en deze zingend aan de piano uit te voeren. Met zangeres en actrice Meyung Kim(NY) gaf ik vanaf 2005 diverse dubbelconcerten met onze eigen songs in Amsterdam en New York. In 2007 produceerde ik met mijn broer Hans de meertalige CD ‘Si, un jour…’, ‘Op een dag…’. Het is een experimenteel song-album waarin ik naar hartelust speel met klank en woorden.

‘Rien ne m’étonne’, ‘Niets verbaast me’ is de titel van een Frans lied dat ik schreef na het overlijden van mijn vader. In 2012 maakte ik met filmmaker Maher Al Sabbagh een videoclip van deze song. We gaan terug naar de beukeboom waarin ik vroeger klom, de kwekerij van mijn ouders in Boskoop, het dorp van mijn jeugd. In dit unieke dorp aan het water ben ik net als mijn moeder ook moeder geworden. Ik richtte twee kinderzanggroepen op en later een improvisatiekoor.

Met organist en pianist Peter Verhoogt geef ik regelmatig concerten. Sinds 2014 spelen wij in de klankruimte van intieme kerkjes een programma met songs van mijn jeugdidool Kate Bush op orgel en piano. Haar liedteksten vragen om uitbeelding terwijl haar verrassende melodielijnen mij uitdagen tot ‘Woeste Hoogten’.

Vanaf januari 2017 geef ik concerten, begeleid door diverse pianisten, waar ik Antieke Italiaanse Aria’s zing. Deze oude liederen vertellen over de eindeloze honger van de ziel en de zoektocht naar haar voeding in de natuur.

Mijn kinderen inspireren mij. Vincent droomde vroeger van molens en volgt nu zijn passie voor graan binnen en buiten Nederland. Hij maakte de foto’s voor deze website. Rosalie zingt en danst sinds haar geboorte, zij volgt haar hart en schrijft gedichten, zingt haar eigen songs en schoolt zich in het theatervak.